Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ocak, 2023 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Honda, Motosiklet Pazarında 8. Kez Zirvede

Honda, Türkiye'nin büyüyen motosiklet pazarındaki liderliğini 8 yıl boyunca sürdürmeye devam ediyor. Honda, 2022 yılında toplam 204,158 adet 50cc üzeri motosiklet satışı gerçekleştirerek, Türkiye motosiklet pazarında gücünü bir kez daha kanıtladı. Bu satışlarla birlikte Honda, pazarın yüzde 23,4'lük bir bölümünü elde etti. Honda, gelişmiş teknolojileri, sportif performansları, üretim kalitesi ve farklı tasarımları ile motosiklet severlerin gözdesi olmaya devam ediyor. 2022 yılını, Honda Türkiye tarihindeki rekor satış adedi ile tamamladı. Honda Türkiye Motosikletten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çetin Kardeş, başarılı satış grafiğini 2022'de de sürdürdüklerini belirterek, "8 yıldır aralıksız şekilde pazar lideri olmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca 2022 yılında 30 yıldır faaliyet gösterdiğimiz Türkiye'de, 500 bininci motosiklet satışımızı da gerçekleştirdik. Bu büyük başarımız için öncelikle her zaman yanımızda olan müşterilerimize teşekkür ediyoruz" dedi. Kardeş

Honda ve JAXA Uzaya Hidrojen Teknolojisini Taşıyor

Honda ve JAXA, uzayda kullanılacak bir dolaşımlı yenilenebilir enerji sistemi için işbirliği yapıyor. Honda, 31 Mart 2024'e kadar konsept çalışmaları yürütmek ve breadboard modelini geliştirmekle görevlendirildi. Bu sistem, güneş enerjisiyle suyu elektrolize ederek oksijen, hidrojen ve elektrik üretiyor.  Honda'nın geliştirdiği yüksek basınçlı su elektroliz sistemi ve yakıt hücresi, Ay yüzeyinde elektrik üretmek için kullanılabilir. Bu sistem aynı zamanda uzay taşımacılığında yük kapasitesini azaltmaya yardımcı olabilir.  Honda, hidrojen teknolojilerini uzun süredir geliştiriyor ve bu yeni sistemle Dünya'daki su ve güneş enerjisi kaynaklarını kullanarak karbon-nötr enerji üretebilir.  Honda ve JAXA işbirliğiyle bu sistemin geliştirilmesi, Honda'nın 2050 karbon nötr hedeflerine katkı sağlayacak.

Honda ve LG, Amerika'da Batarya Fabrikası Kuracak - Sürdürülebilir Enerji İçin Ortaklık

Honda ve LG Energy Solution, ABD'nin Ohio eyaletinde yeni bir pil fabrikası kuracak. Bu ortak girişim kapsamında, bu yıl içinde inşaata başlanacak ve 3,5 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak. Yeni tesis, 2,200 kişiye istihdam sağlayacak. Honda, gelecekte 7 yıl içinde dünya çapında 30 farklı elektrikli araç modeli üretmeyi planlıyor ve bu nedenle LG Energy Solution ile pil üretimi için bir ortaklık kurdu. Bu ortak girişim, lityum iyon pil hücrelerinin seri üretimine 2025 yılında başlamayı hedefliyor ve yıllık yaklaşık 40GWh üretim kapasitesine sahip olacak. Üretilen piller, Kuzey Amerika'daki Honda fabrikalarına tedarik edilerek Kuzey Amerika'da satılan pilli elektrikli araçlara güç sağlayacak. Toplam yatırımın 4,4 milyar doları bulması bekleniyor.